Scheiden: mediation of eenzijdig

Er zijn verschillende manier waarop u uw echtscheiding kunt regelen. Dit kan bijvoorbeeld met een advocaat, maar ook via mediation. Dan regelt u samen met een mediator uw scheiding, zonder de gang naar een rechter te maken. 0900 Scheiding is lid van de Vereniging van Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). 0900 Scheiding is voor beide keuzes uw aangewezen juristenkantoor in Hoofddorp en omgeving. 0900 Scheiding is niet alleen jurist, maar is ook een ervaren en deskundig mediator en kan u van de nodige informatie voorzien wat betreft uw echtscheiding.

Mediation

Met behulp van een onafhankelijk mediator lost u samen met de andere partij uw conflict op. Een mediator neemt geen standpunt in, draagt geen oplossingen aan en neemt geen beslissingen voor u. U doet dat allemaal zelf en van een mediator krijgt u daar begeleiding bij. Twee belangrijke uitgangspunten zijn vrijwilligheid (mediation kan alleen tot stand komen als u en uw partner hier beide aan mee willen werken), vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Eenzijdige echtscheiding

Als u vermoedt dat het lastig kan gaan worden om samen afspraken te maken, dan heeft u allebei een eigen echtscheidingsadvocaat in Hoofddorp nodig voor uw echtscheiding. Dit betekent niet dat er een “strijd” tussen u en uw partner ontstaat. Ook dan wordt zoveel mogelijk geprobeerd de echtscheiding in overleg met uw partner of advocaat van uw partner.