Alimentatie regelen in Hoofddorp

U hebt besloten niet meer verder te willen gaan met uw partner, of legt zich neer bij de beslissing van hem/ haar om te scheiden. Na de echtscheiding blijft u echter verplicht om financieel voor elkaar en uw eventuele kinderen te zorgen. Deze onderhoudsplicht noemt men partner- en/of kinderalimentatie. U kunt met uw partner afspreken om geen alimentatie aan elkaar te betalen, bijvoorbeeld als u ieder in eigen levensonderhoud voorziet. Dit moet u dan wel laten vastleggen. Hoeveel, hoelang en of u überhaupt alimentatie moet betalen, is in onderling overleg af te spreken. Komt u er samen niet uit? Heeft u hulp nodig bij het regelen van uw alimentatie? Dan is 0900 Scheiding u graag van dienst. Wij zijn gespecialiseerd in familierecht en bij ons bent u aan het juiste adres voor hulp bij alimentatie in Hoofddorp of in de buurt van Hoofddorp.

Soorten alimentatie

Er zijn twee soorten alimentatie: kinderalimentatie en partneralimentatie. Met partneralimentatie draagt degene met het hoogste inkomen bij aan de kosten van levensonderhoud voor de partner met het laagste inkomen. Voor de kinderen bent u beiden, naar draagkracht, onderhoudsplichtig. Kinderen hebben recht op alimentatie tot ze 21 jaar zijn. Na hun 21ste maken ouders vaak afspraken over een bijdrage in de studiekosten.

Uw deskundige in Hoofddorp

Uw scheiding heeft dus nogal wat financiële consequenties. Het is belangrijk om dit goed op een rijtje te zetten, zodat u gedegen afspraken kunt maken. Wilt u samen met een professional uw situatie doornemen? Maak dan geheel vrijblijvend een spraak met één van onze advocaten in Hoofddorp of in de buurt van Hoofddorp.